Ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Parkeergarage Revius

Logo Leeuwarden

Van 14 juli 2016 tot en met 24 augustus 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Parkeergarage Revius met bijbehorende stukken ter inzage .

Plangebied

Het plangebied bevindt zich aan de zuidzijde van de Tesselschadestraat, tussen de Van der Nootstraat en de Reviusstraat.

Ontwikkeling

Eerder is voor een parkeergarage op deze locatie het bestemmingsplan Leeuwarden - Parkeergarage Tesselschadestraat in procedure gebracht en vastgesteld op 30 mei 2011. De toegestane bebouwingshoogte loopt in dit bestemmingsplan op van 10,5 meter aan de Tesselschadestraat tot 16,5 meter aan de zuidzijde. In 2014 is besloten af te zien van de realisatie van dit bouwplan.

De met dit nieuwe bestemmingsplan voorgestelde parkeergarage biedt ruimte aan maximaal 280 auto's. De bouwhoogte in dit bestemmingsplan is een stuk lager dan in het huidige rechtsgeldige bestemmingsplan: het bebouwingsvlak mag bebouwd worden tot een hoogte van maximaal 4,50 meter. Tevens is deels een verhoging mogelijk tot maximaal 7 meter, uitsluitend ten behoeve van trappen- en lifthuizen en/of (een constructie ten behoeve van) zonnepanelen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Rea geren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

•schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

Vermeld in uw brief:

    • ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Parkeergarage Revius

    • waarom u een zienswijze indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven