NOTITIE REIKWIJDTE EN DETAILNIVEAU BUITENGEBIED, GEMEENTE MOERDIJK

Logo Moerdijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk maken bekend dat zij de actualisatie van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ in voorbereiding heeft. Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.9 Wet Milieubeheer maken zij bekend dat ten behoeve van dit bestemmingsplan een milieueffectrapportage (planMER) wordt opgesteld.

 

De planMER is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het milieueffectrapport (het planMER) geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingsmogelijkheden die in het bestemmingsplan zijn opgenomen. De eerste stap in deze procedure is het opstellen en het ter inzage leggen van een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD).

 

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt vanaf 14 juli 2016 tot en met 24 augustus 2016 in het gemeentehuis in Zevenbergen bij de receptie ter inzage. Daarnaast kan de notitie ook worden ingezien op de website www.moerdijk.nl/buitengebied.

 

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen op de notitie. De zienswijze moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen. De zienswijzen worden betrokken bij het daadwerkelijke onderzoek naar de milieuaspecten, het planMER. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied zal naar verwachting medio 2017, tezamen met het definitieve milieueffectrapport ter visie worden gelegd. De onafhankelijke Commissie voor de m.e.r. brengt dan tevens advies uit over het planMER.

 

Zevenbergen, 13 juli 2016

Naar boven