Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 6 juli 2016, 2016-0000151762, houdende de intrekking van de Mandaatregeling certificatie duikarbeid civiele sector

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

De Mandaatregeling certificatie duikarbeid civiele sector wordt ingetrokken.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin deze wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 6 juli 2016

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

TOELICHTING

Certificaten op grond van bepalingen krachtens de Arbeidsomstandighedenwet worden door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verstrekt of door een door hem daartoe aangewezen instelling (artikel 20 Arbeidsomstandighedenwet). Voor de afgifte van duikcertificaten in de civiele sector was de aangewezen instelling het Nationaal Duikcentrum Certificerende Instelling (NDC-CI). Deze aanwijzing is per 1 oktober 2015 vervallen. Vanaf dat moment werd de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verantwoordelijk voor de afgifte van duikcertificaten in de civiele sector.

De enige andere organisatie die aan dezelfde inhoudelijke eisen voldoet voor het verlenen van duikcertificaten is de CI Defensie Duikschool. Deze werd bereid gevonden om duikcertificaten in de civiele sector namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid af te gaan geven. Met de Mandaatregeling certificatie duikarbeid civiele sector heeft de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hiervoor het benodigde mandaat aan het hoofd van de CI Defensie Duikschool verleend.

Met ingang van 5 april 2016 is het Nationaal Duikcentrum Certificerende Instelling (NDC-CI) opnieuw aangewezen door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de afgifte van certificaten in de civiele sector. Als gevolg daarvan kan de Mandaatregeling certificatie duikarbeid civiele sector worden ingetrokken.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Naar boven