Ontwerpbesluit Wet Bescherming Antarctica

De aanvraag

Op 23 mei 2016 heeft Rederij Bark Europa een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied.

De aanvraag betreft het ondernemen van vier opeenvolgende commerciële zeiltrainingsreizen met het schip de bark ‘Europa’ naar het Antarctisch gebied. Tijdens de expedities zullen verscheidene landingen worden gemaakt, waarbij een Speciaal Beheerd Gebied, enkele historische locaties en een aantal stations zullen worden bezocht. De vergunning wordt aangevraagd voor de periode 14 november 2016 tot en met 31 maart 2017.

Ontwerpbesluit

De Staatssecretarissen van Infrastructuur en Milieu en van Economische Zaken zijn voornemens de activiteit onder voorwaarden toe te staan. Zij hebben hiertoe op 7 juli 2016 het ontwerpbesluit voor de vergunning genomen.

Zienswijzen indienen

Eenieder kan zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit van de vergunning.

Het ontwerpbesluit van de vergunning ligt ter inzage van 14 juli 2016 tot en met 24 augustus 2016 op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (ZH).

U kunt van 14 juli 2016 tot en met 24 augustus 2016 uw zienswijze op het ontwerpbesluit indienen. U dient uw zienswijze dan per post te versturen naar Rijkswaterstaat Zee & Delta, afdeling Vergunningverlening, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam.

Naar boven