Bestemmingsplan Langweer – appartementen Stevenshoek en Omgevingsvergunning activiteit bouwen

Logo De Fryske Marren

Met ingang van vrijdag 15 juli 2016 liggen ter inzage:

het op 25 mei 2016 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Langweer – Appartementen Stevenshoek, het bijbehorende raadsbesluit en de bijbehorende stukken;

de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen (besluit van 27 juni 2016, verzonden 5 juli 2016).

 

Gemeentelijke coördinatieregeling

Wij doen gelijktijdig kennisgeving van het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen omdat de gemeenteraad op 23 september 2014 heeft besloten toepassing te geven aan artikel 3:30, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening. Dit betreft de Wro-coördinatieregeling. Deze regeling maakt het mogelijk om besluiten voor een ontwikkeling te coördineren en van deze besluiten gelijktijdig kennisgeving te doen.

 

Bestemmingsplan Langweer – Appartementen Stevenshoek

 

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel Stevenshoek 23 te Langweer. Dit perceel ligt aan het eind van de Stevenshoek in het noorden van Langweer.

 

Doel

Het bestemmingsplan beoogt de bouw van een gebouw mogelijk te maken met daarin maximaal 18 appartementen. Een aantal appartementen mag ook recreatief gebruikt worden. Verder beoogt het plan in de eerste bouwlaag, gericht op de Stevenshoek, horeca mogelijk te maken. Aan de westzijde zijn 8 garages en 12 carports geprojecteerd. In de noordwestelijke hoek van het plangebied wordt een kleine haven aangelegd.

 

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

Uit artikel 1.23 “horecabedrijf”, onder categorie 6 wordt de passage ‘dancing met een dansvloeroppervlak van kleiner dan 10 m2’ geschrapt

Uit artikel 1.23 “horecabedrijf”, onder categorie 7 wordt de passage ‘met een dansvloer-oppervlak groter dan 10 m2’ geschrapt.

Aan artikel 3.2.2, lid 3 wordt toegevoegd: ‘d. een bijbehorend bouwwerk zal worden voorzien van een plat dak.’.

In de planregels wordt in artikel 8.1 onder b “beleidsregels” vervangen door “CROW-normen”

 

In de toelichting zijn de volgende wijzigingen aangebracht

Toevoeging beelden ter verduidelijking huidige desolate uitstraling (paragraaf 2.2);

Motivering keuzes ten aanzien van parkeren horecaonderneming (paragraaf 2.5);

Verduidelijken keuzes ten aanzien van muziekcafés (paragraaf 4.1);

Verduidelijken motivering dat er geen akoestisch onderzoek voor de horeca nodig is (paragraaf 4.1);

Verduidelijken hoe de maatregelen om te voldoen aan de geluidsnormen als gevolg van de jachtwerf zijn geborgd in de regels (pararaaf 5.1);

Aanvullen ecologische paragraaf met de resultaten van het nader onderzoek en het activiteitenplan (paragraaf 4.6);

 

Voor nadere informatie over de gewijzigde vaststelling wordt verwezen naar de Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

 

Omgevingsvergunning

 

De omgevingsvergunning betreft de activiteit bouwen, Het gaat om een gebouw op het perceel Stevenshoek 23 met daarin maximaal 18 appartementen en horeca in de eerste bouwlaag, gericht op de Stevenshoek, 8 garages en 12 carports.

 

Waar ter inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken evenals de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen kunt u inzien bij:

. de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

. het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

. het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

 

Informatie over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is ook te vinden op de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op die site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via welke het bestemmingsplan zelf is te bekijken. De planid is NL.IMRO.1940.BPLWR15APPSTEVHK-VA01.

 

Beroep

Voor de mogelijkheid van beroep worden het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning als één besluit aangemerkt. Beroep kan gedurende de termijn van terinzagelegging worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van state (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen (nieuwe) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij adviseren belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 14 juli 2016.

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven