Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project 3e kolk Prinses Beatrixsluis, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit ‘3e kolk Prinses Beatrixsluis’ is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk v.o.f. de wijziging van de hoofdvaarweg het Lekkanaal tussen de Lek en de Schalkwijkse Wetering. De bestaande hoofdvaarweg wordt gewijzigd door middel van de aanleg van een 3e sluiskolk en verplaatsing van de primaire waterkering en de Liniedijk. De grondslag voor deze werkzaamheden is het tracébesluit ‘3e kolk Prinses Beatrixsluis’. Het tracébesluit is op 11 maart 2015 onherroepelijk geworden.

Het betreft een ontwerpbesluit (kenmerk 1058440-V ontwerp) voor een watervergunning van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden op grond van de Waterwet, het Waterbesluit en de Waterregeling, voor het uitvoeren van de volgende handelingen in een watersysteem of beschermingszone (zoals bedoeld in de Keur van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2009):

  • a) het aanpassen van de waterhuishouding in de beschermingszone van een primaire en een overige waterkering en de keurzone(s) van diverse watergangen ten behoeve van de aanleg 3e Kolk Prinses Beatrixsluis en verbreding Lekkanaal in Nieuwegein. Het betreft de volgende werkzaamheden:

    • het dempen en (ver)graven van watergangen;

    • het plaatsen van objecten, bekend als kazemat Schalkwijkse Wetering en schutsluis Schalkwijkse Wetering, in de kernzone van een watergang;

  • b) het voor onbepaalde tijd bijhouden van de werken, waarvoor deze vergunning is verleend.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 14 juli 2016 tot en met 24 augustus 2016 ter inzage bij het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2, 3994 DD Houten. U kunt daar iedere werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur zonder afspraak terecht en vragen naar het gewenste stuk.

U kunt het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ook digitaal inzien via de website: www.destichtserijnlanden.nl.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 14 juli 2016 tot en met 24 augustus 2016 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Team Procesbeheersing, Postbus 550, 3990 GJ Houten. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan contact opgenomen worden met de heer D. van Ballegooijen, telefoon 030 – 634 58 05.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot de heer D. van Ballegooijen, telefoon 030 – 634 58 05.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven