Vastgesteld bestemmingsplan “Laageindsedijk 22”

Logo Boxmeer

Burgemeester en wethouders van Boxmeer maken hierbij bekend dat de gemeenteraad op 14 januari 2016 het bestemmingsplan “Laageindsedijk 22” ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van een woning langs de bestaande woning Laageindsedijk 22 (5447 PC) in Rijkevoort.

Een woning wordt volgens de Wet geluidhinder beschouwd als geluidsgevoelig object dat getoetst moet worden aan de geluidsnormen. Het plangebied ligt in de geluidszone van Laageindsedijk. De voorkeursgrenswaarde zal door het wegverkeer op een aantal locaties overschreden worden. Daarom heeft ons college op 19 januari 2016 besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden geluid zoals bedoeld in de Wet geluidhinder.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met ingang van 27 januari 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Boxmeer. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.boxmeer.nl/bestemmingsplannen.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder kan tot en met 8 maart 2016 bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door diegenen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De vaststellingsbesluiten treden in werking op 9 maart 2016, tenzij voor die datum naast beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Indien u nog vragen heeft, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimte, Economie en Vergunningen.

Naar boven