Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Partiele herziening N201- zone – Schipholparkeren’

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 8 juli 2016 tot en met 18 augustus 2016, voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiele herziening N201- zone – Schipholparkerenmet de bijbehorende stukken.

Doelstelling

Het gebruik van gronden en gebouwen als perifere parkeervoorziening voor de luchthaven Schiphol is momenteel in alle vigerende bestemmingsplannen in de gemeente Aalsmeer uitgesloten, met uitzondering van het bestemmingsplan N201-zone. Deze partiele herziening van het bestemmingsplan N201 heeft dan ook als doel om het gebruik van ‘Schipholparkeren’ in enkele deelgebieden uit dit bestemmingsplan te sluiten, waardoor het gebruik van deze gronden in overeenstemming wordt gebracht met het ruimtelijk beleid van de gemeente, zoals beschreven in de notitie "Beleidslijn Schipholparkeren".

Locatie

Het plangebied waarop deze partiële herziening betrekking heeft ziet slechts op enkele deelgebieden uit het vigerende bestemmingsplan N201. Het plangebied van het vigerende bestemmingsplan N201-zone is de laatste jaren namelijk al sterk in omvang afgenomen.

Het plangebied voor deze herziening ziet daarmee op (delen van) de deelgebieden 2, 4, 6 en 8 van Greenpark Aalsmeer alsmede gronden voor de bloemenveiling, voor zover gelegen buiten zone 3 van het Luchthavenindelingsbesluit, zie de bij het bestemmingsplan behorende verbeelding.

Ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken vanaf 8 juli 2016 op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Voor openingstijden zie: http://www.aalsmeer.nl/baliebouwen.

  • in papieren vorm bij de balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Voor openingstijden zie: http://www.amstelveen.nl/baliebouwen.

Indienen zienswijze ontwerp bestemmingsplan

Gedurende voornoemde termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan de gemeenteraad (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van zienswijze bestemmingsplan ‘partiele herziening N201- zone – Schipholparkeren’. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met dhr. R. Frusch via telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven