Kennisgeving beschikking WaboVreelandseweg 26 te Nederhorst den Berg

Logo Wijdemeren

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning hebben verleend voor het oprichten van twee vrijstaande woningen op het perceel Vreelandseweg 26 te Nederhorst den Berg. Het bouwplan valt binnen het gebied van het bestemmingsplan Kern Nederhorst den Berg.

De grond waarop het plan betrekking heeft is bestemd voor (deels) bedrijf, waarde-archeologie; recreatie; verkeer-verblijfsgebied en de algemene bouwregels zijn van toepassing. Op grond van dit bestemmingsplan mag een woning uitsluitend binnen het op de verbeelding aangegeven bouwvlak worden gebouwd. Eén van de te bouwen woningen is gedeeltelijk buiten het op de verbeelding aangegeven bouwvlak geprojecteerd en komt daardoor deels te staan op grond met de bestemming tuin. De andere woning wordt volledig buiten een bouwvlak gesitueerd en komt te staan op grond met de bestemming tuin.

De Omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen met ingang van 14 juli 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Rading 1 te Loosdrecht (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op werkdagen van 08.30 – 12.30 uur). U kunt de stukken ook inzien op de gemeentelijke website www.wijdemeren.nl/terinzage en de digitale verbeelding op www.ruimtelijkeplannen.nl

Tegen de Omgevingsvergunning kan beroep worden ingediend . Binnen bovengenoemde termijn kan een beroepschrift worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Het indienen van een beroepschrift heeft niet tot gevolg dat de werking van de vergunning wordt stopgezet. Een belanghebbende die dit wenst, en een spoedeisend belang heeft, kan naast het instellen van beroep, een verzoek indienen om een voorlopige voorziening bij genoemde Rechtbank. De Omgevingsvergunning krijgt rechtskracht met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Als gedurende de beroepstermijn echter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de vergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven