Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 4 juli 2016, 2016-0000157838, tot wijziging Regeling Wfsv in verband met een technische correctie op de nulmeting van het aantal banen voor arbeidsbeperkten voor de overheidssector en de niet-overheidssector uitgedrukt in verloonde uren over de maand december 2012

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 122n, tweede lid, van de Wet financiering sociale verzekeringen;

Besluit:

ARTIKEL I REGELING WFSV

De Regeling Wfsv wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 3.33, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel a wordt ‘1.055.474 uren’ vervangen door: 1.176.671 uren.

2. In onderdeel b wordt ‘6.914.491 uren’ vervangen door: 7.162.200 uren.

ARTIKEL II INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 4 juli 2016

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

TOELICHTING

Voor een juiste monitoring van de banenafspraak is het belangrijk dat de nulmeting betrouwbaar is. Bij de monitoring wordt het aantal extra banen in het gemeten jaar steeds afgezet tegen het aantal banen van de nulmeting van 1 januari 2013, uitgedrukt in verloonde uren over de maand december 2012. Zoals aangekondigd in mijn brief aan de Kamer van 29 april 2016 (Tweede Kamer, vergaderjaar 2015–2016, 34 352, nr. 16), corrigeer ik met deze regeling de nulmeting voor twee technische correcties.

Nu is gebleken dat twee arbeidsmarktregio’s per abuis verkeerde aantallen hebben opgegeven bij de registratie van het aantal mensen dat werkt via een Wsw-detachering, is het van belang dit alsnog te corrigeren. Recent is gebleken dat het aantal mensen dat tijdens de nulmeting via een Wiw/ID-banen werkte niet goed geregistreerd is, en tijdens de nulmeting hoger lag.

De Wiw/ID-banen maken onderdeel uit van de Statistiek Re-integratie Gemeenten (SRG) en worden via het CBS bij UWV aangeleverd. De mensen die werken via Wiw/ID-banen zijn opgenomen in het doelgroepregister en tellen mee voor de banenafspraak. UWV heeft van CBS hier correctiebestanden voor ontvangen.

Door de correctie worden de extra aangeleverde Wiw/ID-banen nu zowel meegeteld bij de nulmeting als bij de één-meting. Omdat deze banen bij beide meetellen is de verwachting dat het gevolg van deze correctie geen invloed heeft op de groei van het aantal banen, en dus geen invloed heeft op het beeld van de eerdere rapportages.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

Naar boven