Besluit van de Referendumcommissie van 1 juli 2016 tot wijziging van het bestuursreglement van de Referendumcommissie

De Referendumcommissie,

Besluit:

ARTIKEL I

Het besluit van 26 februari 2016 tot vaststelling van een bestuursreglement wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 worden onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel e door een puntkomma, twee onderdelen toegevoegd, luidende:

f. uitvoeringsorganisatie:

de organisatie die de subsidieregeling van de Commissie uitvoert;

g. handhavingskader:

het door de commissie vastgestelde kader aan de hand waarvan:

  • 1°. bij rechtspersonen aan wie subsidie is verleend de subsidie wordt vastgesteld;

  • 2°. bij via een steekproef geselecteerde natuurlijke personen aan wie subsidie is verleend, indien van toepassing, de subsidievaststelling wordt ingetrokken of gewijzigd.

B

Artikel 4, zevende lid, komt te luiden:

  • 7. De secretaris onderhoudt de contacten met de uitvoeringsorganisatie. In voorkomende gevallen overlegt de Commissie rechtstreeks met deze organisatie.

C

Na artikel 8 wordt een nieuw artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 8a

In afwijking van het artikel 8 kan de voorzitter, respectievelijk eerste plaatsvervangend voorzitter of de tweede plaatsvervangend voorzitter, besluiten nemen en stukken ondertekenen met betrekking tot:

  • a. besluiten als bedoeld in de artikelen 4:42, 4:46 en 4:95 van de Algemene wet bestuursrecht ten aanzien van rechtspersonen, indien de uitvoeringsorganisatie adviseert dat de subsidie kan worden vastgesteld op basis van het handhavingskader;

  • b. besluiten als bedoeld in de artikelen 4:49 en 4:57 van de Algemene wet bestuursrecht ten aanzien van natuurlijke personen, indien de uitvoeringsorganisatie adviseert dat de subsidie kan worden ingetrokken of gewijzigd op basis van het handhavingskader.

ARTIKEL II

Dit reglement treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 6 april 2016.

Dit reglement zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Referendumcommissie, namens deze, M.C. van der Laan Voorzitter

Naar boven