Ontwerpbestemmingsplan Steggerda – Pepergaweg 64

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat het ontwerp

bestemmingsplan Steggerda – Pepergaweg 64 met ingang van donderdag 7 juli 2016 tot en met woensdag 17 augustus 2016 in het Publiekscentrum van het gemeentehuis, Griffioenpark 1 te Wolvega, voor een ieder ter inzage ligt. Het ontwerp bestemmingsplan is ook via de websites www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

 

Het bestemmingsplan voorziet in een aanpassing van het bestemmingsplan Buitengebied 2014. De aanpassing creëert de mogelijkheid om nabij het perceel Pepergaweg 64 te Steggerda twee woningen te bouwen, in ruil voor sloop van voormalige agrarische bebouwing. Hiermee wordt toepassing gegeven aan de zogenoemde ‘ruimte voor ruimte’ regeling. Er is tevens een erfinrichtingsplan opgesteld, dat zorgt voor een goede landschappelijke inpassing van de bebouwing die na sloop en nieuwbouw op de percelen aanwezig is.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze op het bestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. U kunt hiervoor een afspraak maken door contact op te nemen via telefoonnummer: 140561.

 

N.B. In de regel vervalt de mogelijkheid om beroep in te dienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan, indien niet een zienswijze wordt ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven