Gemeente Dinkelland –Vastgesteld bestemmingsplan Het Spikkert, tweede fase

Logo Dinkelland

Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat de gemeenteraad op 28 juni 2016 heeft vastgesteld:

  • -

    het bestemmingsplan “Het Spikkert, tweede fase” te Weerselo.

Het bestemmingsplan maakt een uitbreidingswijk van 77 woningen ten noorden van de Eertmansweg in Weerselo mogelijk.

Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn:

  • Paragraaf 7.1 van de toelichting van het bestemmingsplan is aangepast in die zin dat het bestemmingsplan een nieuwe ontwikkeling mogelijk maakt en niet uitsluitend een beheers- en gebruiksfunctie heeft.

  • De toelichting van het bestemmingsplan is aangepast in die zin dat de motivering ten aanzien van het Rijksbeleid, de SVIR en de ladder duurzame verstedelijking is aangevuld en nader onderbouwd. Het betreft paragraaf 3.3.1. en 3.5.2.

  • De toelichting van het bestemmingsplan is aangepast in zoverre dat de onderdelen ter onderbouwing van de behoefte aan woningbouw thans gestoeld zijn op de regionale woonafspraken Twente. Het betreft paragraaf 3.5.2.

  • Het ”Analyserapport woningbouwprogrammering 2014-2024” van mei 2014 is als bijlage opgenomen behorende bij de toelichting;

  • In de toelichting is een fasering van de uitgifte opgenomen;

  • De passages over de structuurvisie Weerselo zijn komen te vervallen omdat deze is opgegaan in de Structuurvisie Dinkelland.

  • De toelichting van het bestemmingsplan is aangepast op het onderdeel verkeer. Er heeft een actualisatie van de verkeersgegevens plaatsgevonden;

  • Er is een verkeersmaatregel genomen t.b.v. het weren van landbouwverkeer over de Eertmansweg;

  • De toelichting en verbeelding van het bestemmingsplan zijn aangepast in die zin dat parallel aan de Eertmansweg een groenstrook wordt ingericht. Dit conform het “Definitief ontwerp Het Spikkert” (bijlage 16 van de toelichting).

  • De toelichting, verbeelding en regels van het bestemmingsplan zijn aangepast in zoverre dat de wijzigingsbevoegdheden uit het bestemmingsplan zijn gehaald en het maximale aantal woningen ten hoogste 77 bedraagt.

Ter inzage

Het papieren exemplaar van het bestemmingsplan ligt met ingang van 8 juli tot en met 18 augustus 2016 ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

U kunt het ontwerp-bestemmingsplan digitaal inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl -> een plan bekijken -> bestemmingsplannen -> ID -> type dan: NL.IMRO.1774.WEEBPHETSPIKKERT-0402.

Het plan is eveneens digitaal in te zien via de gemeentelijke website https://www.dinkelland.nl/ruimtelijke-plannen.

Beroep

Van 8 juli tot en met 18 augustus kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingediend door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeente naar voren hebben gebracht;

  • -

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    belanghebbenden die het niet eens zijn met de door de raad aangebrachte wijzigingen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voor burgers is het mogelijk digitaal beroep in te stellen. De voorwaarden voor het indienen van een digitaal beroepschrift staan op www.raadvanstate.nl. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Vragen?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Pronk van de afdeling Maatschappelijke Effecten via het telefoonnummer 0541-854100.

Naar boven