Vastgesteld bestemmingsplan Buys Ballotstraat 3

Logo Winterswijk

Plan vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk in de vergadering van 30 juni 2016 het bestemmingsplan Buys Ballotstraat 3 heeft vastgesteld.

Doel en ligging

Dit bestemmingsplan wijzigt de huidige bestemming “groenvoorzieningen” van een perceel dat aan de noordzijde grenst aan het perceel Buys Ballotstraat 3, in een bedrijfsbestemming (zonder bebouwing).

Aanleiding voor dit plan is het verzoek van de eigenaar van het perceel Buys Ballotstraat 3 om het perceel groen te gebruiken als parkeerplaats voor personeel en bezoekers en in voorkomende gevallen, ten behoeve van reparatie en dergelijke, voor het stallen van voertuigen die gebruikt worden voor tuinonderhoud.

Het plangebied ligt op het oostelijk deel van het industrieterrein Vèèneslat Zuid, ten zuiden van de kern Winterswijk.

Waar ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 13 juli 2016 zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.BP1507SGBUYSBLSTR3-VA01.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn van donderdag 14 juli 2016 tot en met woensdag 24 augustus 2016 kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • Tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht kan een ieder beroep instellen.

Ingeval van onverwijlde spoed kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter. Zowel het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 25 augustus 2016. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven