Vastgesteld uitwerkingsplan ‘Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat ongenummerd’, gemeente Aalburg.

Logo Aalburg

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het uitwerkingsplan ‘Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat ongenummerd’ met plannummer NL.IMRO.0738.BPU7013-VG01 ongewijzigd hebben vastgesteld. Het uitwerkingsplan is een uitwerking overeenkomstig artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening voor een deelgebied van het bestemmingsplan ‘Spijk en omgeving’ te Wijk en Aalburg. Het gaat om het gebied dat is gelegen aan de Grote Kerkstraat ongenummerd, kadastraal bekend als gemeente Aalburg, Sectie F, nummer 1329 en nu nog in gebruik als parkeerterrein. Het uitwerkingsplan voorziet in het uitwerken van de bestemming “Wonen – uit te werken” in de bestemmingen “Wonen”, “Tuin” en “Verkeer”, om het oprichten van twee vrijstaande woningen en vier geschakelde woningen aan de Grote Kerkstraat te Wijk en Aalburg mogelijk te maken.

Sectorplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’

Voorliggend bestemmingsplan regelt alle enkelbestemmingen voor het plangebied. De dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’.

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt met ingang van 7 juli 2016 voor een periode van 6 weken ter visie. Binnen deze termijn kan tijdens openingstijden van het Aalburgloket kennis worden genomen van de stukken behorende bij het uitwerkingsplan. U kunt het Aalburgloket vinden aan de Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Het Aalburgloket is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 08.30 uur tot 20.00 uur. Het uitwerkingsplan kan ook worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de termijn van ter visie legging kan een belanghebbende die een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, beroep instellen.

Het beroep kan worden ingesteld door het indienen van een gemotiveerd beroepschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. In het beroepschrift moet u tenminste het volgende opnemen: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u beroep maakt en de reden(en) van uw beroep. U moet uw beroepschrift ook ondertekenen.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit, en daarmee het uitwerkingsplan, niet. Daarom kunt u als u een spoedeisend belang heeft de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kunt u alleen indienen als u ook beroep heeft ingesteld. U moet een kopie van het beroepschrift meesturen. Aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Wijk en Aalburg, 6 juli 2016

Naar boven