VERKEERSBESLUIT

Logo Heerenveen

 

Nr.: 16. 300 4636

Onderwerp: Onverplicht fietspad Peelrug – Heechfeanswei Hoornsterzwaag

Burgemeester en wethouders van Heerenveen;

overwegende,

dat door de aanleg van de N381 de verbinding tussen de Bij de Leijwei en de Moskouwei via de Heechfeanswei niet meer mogelijk is;

dat hierdoor een veel gebruikte recreatieve fietsverbinding ontbreekt;

dat door de provincie Fryslân voor fietsers een nieuw fietspad wordt gerealiseerd tussen de Heechfeanswei en Peelrug ten noorden van de nieuwe N381;

dat dit fietspad als recreatief fietspad bedoeld is;

dat het nieuwe recreatieve fietspad deels gelegen is in de gemeente Ooststellingwerf en in de gemeente Heerenveen;

dat dit verkeersbesluit betrekking heeft op het fietspad dat in de gemeente Heerenveen ligt (Noord-Oostelijk deel, dat aansluit op de Heechfeanswei);

dat dit deel van het fietspad gelegen is buiten de bebouwde kom en bij de gemeente Heerenveen in beheer is;

dat het verkeersbesluit van het zuidoostelijk deel van het fietspad (dat aansluit op de Peelrug) wordt opgesteld door de gemeente Ooststellingwerf;

dat overleg met de politie heeft plaatsgevonden;

gelet op het raadsbesluit van 16 december 2004, waarbij aan hun college machtiging is verleend tot het nemen van besluiten als bedoeld in artikel 18, eerste lid onder d, van de Wegenverkeerswet;

B E S L U I T E N :

Door middel van het plaatsen van de verkeersborden G13 en G14 van bijlage 1 van het RVV 1990 het fietspad van de Heechfeanswei naar de Peelrug aan te wijzen als onverplicht fietspad (situatieschets).

Heerenveen, 1 juli 2016

burgemeester en wethouders van Heerenveen.

Namens dit college,

, Afdelingshoofd IBOR,

R.H. Smit

Mogelijkheden bezwaar

Indien u tegen de inhoud van dit besluit bezwaar heeft, kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ingediend binnen zes weken na de datum waarop het besluit bekend is gemaakt (dit is meestal de datum van verzending). Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen, zoals dit blijkt uit de ondertekening van het besluit.

Het adres waar u het bezwaarschrift dan naar toe moet sturen is: Postbus 15.000, 8440 GA Heerenveen. Graag in de linkerbovenhoek van de brief én van de enveloppe vermelden: “BEZWAARSCHRIFT”. Binnen een week na ontvangst krijgt u hiervan een ontvangstbevestiging.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • -

    uw naam en adres

  • -

    datum van het bezwaarschrift

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar heeft (indien mogelijk een kopie bijvoegen)

  • -

    de redenen van uw bezwaar.

Graag ook een telefoonnummer vermelden waaronder u bereikbaar bent.

Indien u over de bezwarenprocedure zelf meer informatie wilt, kunt u hierover een folder aanvragen of ophalen op het gemeentehuis.

Het is ook mogelijk om met gebruikmaking van uw DigiD langs digitale weg een bezwaarschrift in te dienen. Dit kunt u doen via de gemeentelijke website www.heerenveen.nl.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Ingeval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van uw bezwaarschrift, aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland vragen om een zogenaamde “voorlopige voorziening” te treffen. Een dergelijk verzoek dient vergezeld te gaan van een kopie van het bezwaarschrift. Het adres is als volgt:

Voorzieningenrechter Rechtbank Noord-Nederland

Afdeling bestuursrecht

Postbus 150

9700 AD Groningen

U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voornoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. De griffier zendt u hiervoor een rekening.

Naar boven