Kennisgeving bestemmingsplan “Beschermd Stadsgezicht Kralingen”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Beschermd Stadsgezicht Kralingen” (NL.IMRO.0599.BP1084BesStadgzKr-) wordt voorbereid.

 

Het plangebied is iets groter dan het vorige bestemmingsplan met dezelfde naam, omdat het door het ministerie vastgestelde beschermde stadsgebied aan de randen iets groter is dan het vorige plan. Het plangebied ligt tussen de Kralingse Plaslaan/Kralingseweg, Burgemeester Oudlaan, Oostzeedijk/Honingerdijk, Voorschoterlaan, Oudedijk en Mecklenburglaan.

 

Het plangebied kan als tamelijk stabiel beschouwd worden. Het aantal en de omvang van de ruimtelijke veranderingen is de afgelopen decennia beperkt gebleven.

 

Gelegenheid tot het indienen van zienswijzen zal te zijner tijd worden geboden tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan. Hiervan zal vooraf kennis worden gegeven in de Staatscourant, in het huis-aan-huisblad en op de gemeentelijke internetsite www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen.

 

Deze bekendmaking is eveneens geplaatst op de gemeentelijke internetsite www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen.

 

Rotterdam, 13 juli 2016

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven