Gemeente Goeree-Overflakkee - Rectificatie Wijziging bestemmingsplan Ruimte voor ruimte

Logo Goeree-Overflakkee

Op 28 juni 2016 is er een publicatie geplaatst over de wijziging van bestemmingsplan Ruimte voor ruimte. Hierin is abusievelijk geen beroepstermijn in opgenomen. De gerectificeerde publicatie volgt hieronder.

Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maken bekend dat de gemeenteraad op 16 juni 2016 het bestemmingsplan Ruimte voor ruimte gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (kenmerk 201506321/1/R4) d.d. 20 april 2016

Inhoud tussenuitspraak

In de tussenuitspraak heeft de Afdeling bestuursrechtspraak de gemeenteraad opgedragen, met inachtneming van het in de tussenuitspraak overwogene, een gewijzigd of nieuw besluit te nemen. Daarbij hoeft geen toepassing te worden gegeven aan afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Wijzigingen

Op basis van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zijn de volgende wijzigingen aangebracht in de regels en de verbeelding van het bestemmingsplan:

  • Verbetering verwijzing naar het beeldkwaliteitplan;

  • Binnen de bestemming Wonen-1 is een maximale bouwhoogte opgenomen;

  • De afwijkingsbevoegdheid onder de bestemming Wonen-1 voor het verruimen van de maximale inhoudsmaat van woningen is begrensd;

De volgende wijzigingen zijn aangebracht in de toelichting van het bestemmingsplan:

  • Een toelichting op de wijziging van de regels en de verbeelding;

  • De onderbouwing van hoe het plan zich verhoudt tot de Regionale Structuurvisie Goeree-Overflakkee;

  • De onderbouwing van hoe het plan zich verhoudt tot de provinciale Verordening Ruimte, specifiek het onderdeel dat ziet op het gelijk blijven van de ruimtelijke kwaliteit.

Publicatie

Het gewijzigde bestemmingsplan Ruimte voor ruimte (met als idn-code NL.IMRO.1924.BP10348-BP40) kunt u inzien met ingang van 6 juli 2016 tot en met 16 augustus 2016 in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepstermijn

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

•Belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Na bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad zal het ingestelde beroep tegen het bestemmingsplan Ruimte voor ruimte door de Afdeling bestuursrechtspraak verder worden behandeld.

Naar boven