Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Koemkolkweg 8” (inclusief planMER)

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Koemkolkweg 8” en de “planMER locatie Koemkolkweg 8”, met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van 27 januari 2016 ter inzage ligt.

 

Doel van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan kent aan de locatie Koemkolkweg 8 te Oosterwolde een uitbreiding van het agrarische bouwvlak ten behoeve van intensieve veehouderij toe. Het bouwvlak wordt hiermee vergroot naar 2 hectare. Het bouwvlak sluit hiermee qua omvang aan bij een eerder verleende omgevingsvergunning voor de locatie.

 

PlanMER

Als onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan ligt ook de planMER (milieueffectrapport) ter inzage. Deze planMER is opgesteld omdat het bestemmingsplan mogelijkheden biedt voor de intensieve veehouderij en toekomstige milieueffectrapportage (beoordelingsplichtige) activiteiten’. De Commissie voor de milieueffectrapportage heeft advies uitgebracht over de planMER. In de planMER zijn de mogelijke gevolgen van de intensieve veehouderij voor ondermeer het milieu, de natuur en het landschap beoordeeld. Daarnaast biedt de planMER een passende beoordeling op grond van de Natuurbeschermingswet.

 

Inzage termijn

De betreffende stukken liggen met ingang van 27 januari 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek op werkdagen van 8.30 tot 12.30 en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan en de planMER is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web‐roo/?planidn=NL.IMRO.0269.BG127-ON01. De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan en de planMER kunt u digitaal verkrijgen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder “bronhouder” gemeente Oldebroek. Op http://www.oldebroek.nl kan het plan in PDF worden geraadpleegd.

 

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en de planMER kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek. Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de inzagetermijn zijn of haar zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van de eenheid Dienstverlening, telefoonnummer: 14 0525.

 

 

Naar boven