Vastgesteld bestemmingsplan Leeuwarden – Oranjewijk, Tulpenburg en ’t Vliet

Logo Leeuwarden

Van 7 juli 2016 tot en met 1 8 augustus 2016 ligt het vastgesteld e bestemmingsplan Leeuwarden – Oranjewijk, Tulpenburg en ’t Vliet met bijbehorende stukken ter inzage .

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de oostzijde van de binnenstad van Leeuwarden. Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de spoorlijn Leeuwarden - Groningen, aan de oostzijde door de Julianastraat en de Franklinstraat, in het noorden door het Zuidvliet, de Bleeklaan en de Karel

Doormanstraat en aan de westzijde door de Oosterstadsgracht, de Zuiderstadsgracht en het Zuiderplein.

Actualisatie verouderde plannen

Het plan vervangt de bestemmingsplannen “Vlietzone – Oranjewijk” en “Leeuwarden - Klanderijbuurt – Tulpenburg” die nu nog in dit gebied van kracht zijn. Die plannen zijn verouderd omdat de wetgeving gewijzigd is en er inmiddels gebouwen zijn toegevoegd. Het plan is voor het grootste deel conserverend. Dit betekent dat de nu geldende regels zoveel mogelijk blijven gehandhaafd.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • van 8 juli 2016 tot en met 18 augustus 2016;

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven