Vaststelling bestemmingsplan Landlust en Gibraltarbuurt, besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en hogere waardenbesluit Wet geluidhinder

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 22 juni 2016 het bestemmingsplan Landlust en Gibraltarbuurt ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Daarnaast maakt het college van B&W bekend dat het op 19 april 2016 hogere waarden heeft vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder. De hogere waarden ten behoeve van geprojecteerde woningen in het plangebied zijn noodzakelijk vanwege het wegverkeerslawaai van de A10, de Haarlemmerweg en de Admiraal de Ruijterweg.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Haarlemmervaart in het noorden, de Bos en Lommerweg, Willem de Zwijgerlaan en Westelijk Marktkanaal in het oosten, de Jan van Galenstraat in het zuiden, de Joos Banckersweg, de Vier Heemskinderenstraat, de Hertspieghelweg, de Sara Burgerhartstraat en het talud van de A10 in het westen.

Het bestemmingsplan Landlust en Gibraltarbuurt is conserverend van aard en opgesteld naar aanleiding van de actualisatieplicht uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het bestemmingsplan maakt enkele kleinschalige ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk zoals de uitwisseling van functies in een aantal winkel-, kantoor-, bedrijfs- en schoolpanden. Daarnaast wordt nieuwbouw mogelijk gemaakt ten behoeve van woningen en/of de speeltuin Nieuw-Gibraltar ter plaatse van het voormalige speeltuingebouw aan de Haarlemmerweg 645.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 17 december 2015 gedurende zes weken ter inzage gelegen. De ingediende zienswijzen hebben geleid tot de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

• De stallingsplaatsen voor passagiersvaartuigen zijn geschrapt uit de bestemming ‘Water’;

• In artikel 1.70 van de planregels is de begripsbepaling voor ‘woning’ aangepast.

Een ambtshalve wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijfsgebouw achter de Kijkduinstraat 77. Op de verbeelding is het bouwvlak, de bouwhoogte en de bestemming daarvan in overeenstemming gebracht met de feitelijke situatie.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting liggen vanaf donderdag 7 juli 2016 gedurende onderstaande beroepstermijn ter inzage op het stadsdeelkantoor West, Bos en Lommerplein 250, Amsterdam.

Het stadsloket is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1401BPSTD-VG01. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.E1401BPSTD-VG01

Beroep

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waarden aan de beroepstermijn voor het betreffende bestemmingsplan.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van vrijdag 8 juli 2016 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan, tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen en tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Crisis en herstelwet

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, danwel via het bovengenoemde digitaal loket.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 6 juli 2016

burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven