Kennisgeving Ontwerpbestemmingsplan Zeeburgerpad en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 30 juni 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘Zeeburgerpad’ en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Op 9 april 2013 is voor het plangebied Cruquius, waar het Zeeburgerpad deel van uitmaakt, een (conserverend) bestemmingsplan vastgesteld. Tegen het vaststellingsbesluit van dat bestemmingsplan werd beroep ingesteld bij de Raad van State. Over het bestemmingsplan heeft de Raad van State geoordeeld dat de opgenomen bouwhoogte van 18 meter onvoldoende ruimtelijk was onderbouwd. Voor het deel van het Zeeburgerpad tussen de Veelaan en de Panamalaan is de maximale bouwhoogte van 18 meter vernietigd en heeft de Raad van State bij uitspraak van 11 juni 2014 (no. 201305649/1/R1) bepaald dat niet is gebleken dat de deelraad heeft onderzocht of een bouwhoogte van 18 m voor de percelen gelegen aan het Zeeburgerpad tussen de Panamalaan en de Veelaan strekt ten behoeve van een goede ruimtelijke ordening. Daarnaast heeft de Raad van State in haar uitspraak overwogen dat ten tijde van het vaststellen van het bestemmingsplan de beleidsnotitie “Woonbotenbeleid stadsdeel Zeeburg 2003” geldend was en overwogen dat de deelraad niet ongemotiveerd had mogen afwijken van dat beleid waarin stond dat woonboten zouden worden opgenomen in de bestemmingsplannen van het stadsdeel. Ook op dit punt is het bestemmingsplan Cruquius vernietigd.

De stadsdeelraad wordt in de uitspraak opgedragen voor de vernietigde planonderdelen (bouwhoogte Zeeburgerpad voor de percelen tussen de Panamalaan en Veelaan en maatvoering woonboten tussen de Veelaan en Panamalaan) een nieuw plan vast te stellen. Vanwege de initiatieven die leven in de buurt en betrokkenheid van omwonenden en ondernemers is gekozen om deze te combineren met onderhavige herziening. Op 22 september 2015 heeft het Algemeen bestuur van de bestuurscommissie Oost besloten tot het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor het Zeeburgerpad met als doel de transformatie van het Zeeburgerpad naar een gemengd woon- en werkgebied te faciliteren. Hierbij wordt de wijze van werken met de Spelregelkaart losgelaten.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Met het ontwerpbestemmingsplan Zeeburgerpad wordt de ontwikkeling van woningen mogelijk gemaakt. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden te worden vastgesteld. De  voorkeurswaarden van het wegverkeerslawaai en spoorweglawaai worden overschreden.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Zeeburgerpad’ en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen, met de daarbij behorende stukken, met ingang van 7 juli 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Zeeburgerpad’, met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer ID NL.IMRO.0363.M1516BPSTD-OW01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen naar voren worden gebracht bij het College van Burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij:  per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost/Zuidoost, mw. M. Harberink. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden, kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost/Zuidoost, mw. M. Harberink, telefoonnummer 14 020.

 

Amsterdam, 6 juli 2016

 

Naar boven