Ontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouwontwikkeling Eikenburglaan Maliskamp’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouwontwikkeling Eikenburglaan Maliskamp’ (NL.IMRO.0796.0002254-1301) met ingang van 4 juli 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plangebied ligt in de wijk Maliskamp, en omvat het terrein van het voormalige Bedrijvenpark Maliskamp.

Ten noorden van dit terrein loopt de A59 en de parallelweg Graafsebaan. Het gebied wordt aan de west -en zuidzijde begrensd door de woonbebouwing aan de Sint Jozefstraat en Lijsterbeslaan, en aan de oostzijde door de Eikenburglaan.

Dit plan betreft de transformatie van een bedrijventerrein naar een wijk met grondgebonden woningen. Om de herontwikkeling van het bedrijventerrein mogelijk te maken is het nodig om het bestemmingsplan ‘Maliskamp' partieel te herzien.

Gezien de schaal van de omgeving en de schaal van de totale buurt Maliskamp wordt nadrukkelijk uitgegaan

van een laagbouwmilieu met grondgebonden woningen. Dit houdt in dat de nieuw te bouwen woningen

voornamelijk zullen bestaan uit twee lagen met een kap.

In totaal zullen er maximaal 63 woningen worden gerealiseerd. In het plan wordt rekening gehouden met een voldoende gedifferentieerd woningbouwaanbod; het plan omvat zowel sociale koop- en seniorenwoningen, als twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Hiermee wordt voorkomen dat er alleen maar woningen in het (middel)dure segment gerealiseerd worden.

Wilt u reageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

• Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 5943231.

• Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij de heer J.M.H. Helming, tel. (073) 615 53 92. Voor het maken van een afspraak met hem kunt u ook bellen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

Naar boven