Bestemmingsplan “Park Helbergen”, gemeente Zutphen

Logo Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat het volgende bestemmingsplan onherroepelijk is geworden:

Bestemmingsplan “ Park Helbergen

De gemeente Zutphen is voornemens om op de voormalige sportvelden van FC Zutphen woningbouw mogelijk te maken. Daarvoor heeft de gemeenteraad op 7 april 2015 een bestemmingsplan vastgesteld met een andere invulling qua aantallen en soort woningen dan het voorheen geldende bestemmingsplan. Dit hernieuwde plan is in samenspraak met diverse betrokkenen opgesteld. Het plan gaat nu uit van de realisatie van maximaal 118 woningen en een parkgedeelte. Het bijbehorende beeldkwaliteitsplan moet ervoor zorgen dat de beoogde beeldkwaliteit ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Na uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 20 januari 2016 is het plan onherroepelijk geworden. Met het onherroepelijk worden van dit plan zijn de tot dat moment geldende bestemmingsplannen, wijzigingsplannen en uitwerkingsplannen komen te vervallen. Aangezien het plan onherroepelijk is, bestaat er geen mogelijkheid meer tot het indienen van een reactie en/of beroep.

Plan inzien

Het bestemmingsplan “Park Helbergen” kunt u inzien in het stadhuis, bij het Loket. Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl, onder “Actueel” en dan kiezen voor “Plannen ter inzage”. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op  www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0901PHelbergen–vs01

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp0901PHelbergen-vs01

 

Zutphen, 27 januari 2016

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven