Wijziging Mandaatbesluit BZK 2012

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Minister voor Wonen en Rijksdienst,

Gelet op de Algemene wet bestuursrecht;

Mede gelet op artikel 8.4 van het Mandaatbesluit BZK 2012;

BESLUITEN:

ARTIKEL I

Het Mandaatbesluit BZK 2012 wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 4.12, eerste lid, komt te luiden:

  • 1. Het diensthoofd is, voor zover niet anders is bepaald, bevoegd tot het verlenen van ondermandaat aan onder hem ressorterende functionarissen ten aanzien van aangelegenheden op het werkterrein van deze functionarissen, respectievelijk tot het beperken of het intrekken daarvan. De directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf kan tevens ondermandaat verlenen ten aanzien van personele bevoegdheden.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2016.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok

TOELICHTING

Vanwege de reorganisatie van het Rijksvastgoedbedrijf per 1 januari 2016 moet het Organisatie- en Mandaatbesluit RVB 2014 worden vervangen door een nieuw besluit. De grootte van de directies bij het Rijksvastgoedbedrijf maakt het noodzakelijk dat de directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf ondermandaat voor personele bevoegdheden aan leidinggevenden op een lager niveau in de organisatie kan verlenen dan op het niveau van directeur. Het vigerende Mandaatbesluit BZK 2012 staat dit maar in zeer beperkte mate toe. Vooruitlopend op het later dit jaar in te voeren nieuwe Mandaatbesluit BZK 2016 – waarin deze mogelijkheden zullen worden verruimd – wordt dit met onderhavige wijziging alvast geregeld voor het Rijksvastgoedbedrijf opdat het nieuwe Mandaatbesluit van het Rijksvastgoedbedrijf kan worden vastgesteld.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok

Naar boven