Verkeersbesluit opheffen blauwe zone Bakel

Logo Gemert-Bakel

B urgemeester en wethouders van Gemert-B akel :

Gelet op:

•het bepaalde in artikel 15, eerste lid en artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990

Overwegende:

•Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • het zo veel mogelijk waarborgen van de vrijheid van verkeer

Motivering

  • Tot enkele maanden geleden was een supermarkt gevestigd aan het Sint Wilbertsplein in Bakel;

  • Deze supermarkt trok veel bezoekers;

  • Om te waarborgen dat winkelend publiek dichtbij de supermarkt kon parkeren is een blauwe zone ingesteld;

  • De supermarkt aan het Sint Wilbertplein is gesloten waardoor de parkeersituatie is veranderd en een blauwe zone niet langer nodig is om parkeren te reguleren;

  • Bij een nieuwe ontwikkeling in het pand van de supermarkt wordt opnieuw gekeken welke maatregelen nodig zijn op het gebied van parkeren;

  • Er heeft overleg plaatsgevonden met de korpschef van politie en deze heeft positief geadviseerd;

b e s l u i t e n :

  • 1.

    De parkeerschijfzone aan het Sint Wilbertsplein in Bakel op te heffen;

  • 2.

    Over te gaan tot het verwijderen van borden E10 en E11 van Bijlage 1 van het “Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990”, op het Sint Wilbertsplein in Bakel, overeenkomstig bijbehorende tekening (nummer 2016-12)

Besluitnr. 2016-12

Het college van burgemeester en wethouders

Gemert, 14 juni 2016

Be zwaar

Als u het met dit besluit niet eens bent kunt u daartegen binnen zes weken na de dag van publicatie in de Staatscourant bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat de beslissing heeft genomen. Dat staat onder het besluit vermeld. Het adres is: Postbus 10.000, 5420 DA Gemert.

In het bezwaarschrift laat u weten tegen welk besluit u bezwaar maakt en de redenen waarom u het met dat besluit niet eens bent. Ook vermeldt u de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft en u ondertekent de brief met uw handtekening. Als het mogelijk is voegt u een kopie van het besluit waartegen u bezwaar heeft bij uw bezwaarschrift.

Als u bezwaar maakt, wordt de werking van dit besluit niet stopgezet. Mocht u dat willen en hebt u een spoedeisend belang, dan kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

De rechtbank brengt u wel kosten in rekening voor de behandeling van een dergelijk verzoek (griffierecht). U kunt pas een voorlopige voorziening vragen nadat u een bezwaarschrift hebt ingediend. Een kopie van het bezwaarschrift voegt u bij uw verzoek aan de voorzieningenrechter.

Naar boven