Vastgesteld bestemmingsplan Harlingen - Willemshaven

Logo Harlingen

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat de gemeenteraad van Harlingen op 15 juni 2016 het bestemmingsplan Harlingen - Willemshaven heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologisch kader voor de bestaande bebouwing in het Willemshavengebied en de beoogde nieuwe ontwikkelingen in het gebied zoals aangegeven in het door de gemeenteraad vastgestelde Havenplan. Voor wat betreft de ontwikkelingen gaat het o.a. over de realisatie van een jachthaven en de vestiging van toeristisch recreatieve voorzieningen. Het plangebied omvat het gehele Willemshavengebied begrenst door de zeekerende muur, Westerzeedijk en Zuiderpier.

 

Het vaststellingsbesluit met bijlagen en het bestemmingsplan liggen met ingang van 6 juli 2016 gedurende 6 weken voor iedereen kosteloos ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Tevens kunnen ze geraadpleegd worden op de website ruimtelijkeplannen.nl.

 

Een belanghebbende kan tegen het vaststellen van het bestemmingsplan binnen bovengenoemde termijn (dus t/m 16 augustus 2016) schriftelijk een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens, indien een beroepschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

 

Harlingen 29-06-2016

Naar boven