Gewijzigde vaststelling Uitwerkingsplan “Kloosring 35 t/m 55”

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat zij het ontwerpuitwerkingsplan “Kloosring 35 t/m 55” (NL.IMRO.0584.UPWONEN2015008-ON99) gewijzigd hebben vastgesteld.

Plangebied

Voorliggend uitwerkingsplan geldt voor het plangebied Kloosring 35 t/m 55. Het

plangebied bevindt zich in het noordwesten van de wijk ‘Poortwijk’, ten zuiden van de

Kloosring (tegenover de Krakestee). Ten oosten ligt het Van Lenneppad, de hoofdfietsas van Poortwijk. In het zuiden ligt woonbebouwing in de vorm van rijwoningen aan het Rubinsteinplein en de Van Schendelstraat. Ten westen van het plangebied loopt de Kloosring door met aan beide zijden woningen.

Aanleiding , inhoud en wijzigingen

Op 23 september 2014 stelde de raad het bestemmingsplan ‘Kloosring/Krakestee’ vast. In dit bestemmingsplan is voor het plangebied ten zuiden van de Kloosring een uit te werken woonbestemming opgenomen. Inmiddels is voor beide deellocaties in samenwerking met marktpartijen een woningbouwplan ontwikkeld. Op de ene locatie is het nu de bedoeling dat er tien rijwoningen (huur) worden ontwikkeld. Op de andere locatie vier twee-onder-een-kap woningen. De juridisch-planologische regeling is vastgelegd in het uitwerkingsplan ‘Kloosring 35 t/m 55’. De doorgevoerde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan hebben o.a. betrekking op het onderdeel parkeren.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van maandag 4 juli 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Met ingang van dinsdag 5 juli 2016 kan degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpuitwerkingsplan bij het college naar voren te brengen. Ten slotte kan beroep worden ingediend door belanghebbenden, specifiek met betrekking tot gewijzigde onderdelen van het uitwerkingsplan ten opzichte van het ontwerp.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan degene die een beroepschrift heeft ingediend de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Deze voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

Naar boven