Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Kom Wanroij, 1e herziening”

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Sint Anthonis bij besluit van 23 juni 2016 het bestemmingsplan “Kom Wanroij, 1e herziening’, heeft vastgesteld met identificatienr. NL.IMRO.1702.2BPkomwanroijHerz1-VA02

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Bestuurlijke lus

Het raadsbesluit is genomen naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 17 februari 2016. De Afdeling heeft in deze tussenuitspraak op grond van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht de gemeenteraad opgedragen het besluit van 18 juni 2015 op een aantal onderdelen nader te motiveren en/of te heroverwegen. De gemeenteraad heeft ter voldoening aan en met inachtneming van de tussenuitspraak het bestemmingsplan opnieuw vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de correctie van de bestemming van het pand Lepelstraat 9. In dit plan wordt de mogelijkheid om dit pand te splitsen in twee woningen opgenomen. Voorts wordt de bestemming “Centrum”, waarin wonen op de begane grond niet is toegestaan aangepast, in die zin dat wonen op de begane grond wel wordt toegestaan. Tenslotte wordt inzichtelijk gemaakt op welke wijze kan worden voorzien in de parkeerbehoefte.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 6 juli 2016 voor de duur van zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Brink 3, 5845 BH Sint Anthonis.

Beroep

Belanghebbenden kunnen, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die volgen uit het besluit van 23 juni 2016 beroep instellen tegen het besluit van de raad met ingang van donderdag 7 juli 2016 gedurende een termijn van zes weken bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien echter beroep is ingesteld en er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit van de gemeenteraad ingevolge artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Sint Anthonis, 5 juli 2016

Naar boven