Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Borne (2014)

Logo Borne

De gemeenteraad van Borne heeft in zijn vergadering van 24 mei 2016 het bestemmingsplan Buitengebied Borne (2014) gewijzigd vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Borne met uitzondering van de kernen Borne, Hertme, Zenderen en enkele andere percelen. Het bestemmingsplan legt vast welke functies en bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn toegestaan.

Voor het plangebied is ook een planMER en een aanvulling MER opgesteld die onderdeel uitmaken van het bestemmingsplan.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Buitengebied Borne (2014) wijzigingen in de toelichting, regels en op de verbeelding aangebracht. De wijzigingen zijn opgenomen in de Staat van Wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied Borne (2014) dat gelijktijdig met het gewijzigde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Borne (2014) en de bijbehorende stukken liggen voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van vrijdag 1 juli tot en met donderdag 11 augustus 2016, gedurende openingstijden, bij de publieksbalie van het gemeentehuis te Borne. U kunt het bestemmingsplan in elektronische vorm raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.BpBG2014-vg01 of via de

landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpBG2014-vg01.

Beroep

Belanghebbenden kunnen binnen de termijn van ter inzage legging van het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep bevatten. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de raad hebben ingediend. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt blijft het besluit geldig. Wilt u dat het besluit wordt geschorst? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Let er op dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven