Ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Nabbegat’

Logo Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Nabbegat’ door u te bekijken is en dat u daarop kunt reageren (artikel 3.8 Wro). Hieronder kunt u lezen waar dit plan overgaat, waar en wanneer u het plan kunt bekijken, en hoe u kunt reageren.

Waar gaat het plan over?

Dit plan is gemaakt voor de realisatie van een nieuw landgoed met een grootte van 34 ha. in de buurt van Nabbegat en Zevenhuis in Zeeland. Het landgoed gaat bestaan uit 30 ha. nieuwe natuur, een grondgebonden schapenhouderij, een woonzorgcomplex en 6 woningen. Daarvoor worden twee varkenshouderijen gestopt en gesloopt. Ook wordt agrarische grond omgevormd naar natuur.

Waar en wanneer kunt u het plan bekijken ?

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Nabbegat’ van zaterdag 2 juli 2016 tot en met vrijdag 12 augustus 2016 bekijken. U kunt deze stukken vinden bij de receptie tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

U kunt het plan ook bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is te vinden met het volgende planidentificatienummer: NL.IMRO.1685.bpbgb2011nabbegat-OW01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/NL.IMRO.1685.bpbgb2011nabbegat-OW01.

Hoe kunt u reageren ?

Van zaterdag 2 juli 2016 tot en met vrijdag 12 augustus 2016 kunt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Nabbegat’. Zo’n reactie heet een zienswijze. U kunt een schriftelijke of een mondelinge reactie geven. Een reactie per e-mail is niet mogelijk.

U kunt uw schriftelijke reactie sturen naar de gemeenteraad van Landerd, postbus 35, 5410 AA Zeeland. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer R. Peters.

Heeft u eerder gereageerd op het voorontwerpbestemmingsplan?

Vanaf 2 februari 2015 heeft u 6 weken lang een eerdere versie van het plan kunnen bekijken. Misschien heeft u toen al een reactie gestuurd. Een samenvatting van de ingediende reacties en het antwoord van de gemeente daarop kunt u lezen in de ‘Nota inspraak en overleg voorontwerpbestemmingsplan Landgoed Nabbegat’. Dit is bijlage 13 bij de toelichting van het plan.

Waar kunt u met vragen terecht?

Voor een toelichting of vragen over het plan kunt u contact opnemen met de heer R. Peters (telefoonnummer 0486-458152 of e-mail roel.peters@landerd.nl).

Naar boven