Wijzigingsbesluit Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11 van het Bestuursreglement van de Nederlandse Zorgautoriteit;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 2, tweede lid, komt te luiden als volgt:

  • 2. De directie Regulering kent de units Eerstelijnszorg, Tweedelijns Somatische Zorg, Geestelijke Gezondheidszorg en Forensische Zorg, Langdurige Zorg 1, Langdurige Zorg 2 en de unit Beschikbaarheid en Innovatie van Zorg.

B

In de derde alinea van paragraaf 2 in Bijlage 1 behorende bij het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa, komt de tweede volzin te luiden als volgt:

De directie Regulering kent de units Eerstelijnszorg, Tweedelijns Somatische Zorg, Geestelijke Gezondheidszorg en Forensische Zorg, Langdurige Zorg 1, Langdurige Zorg 2 en de unit Beschikbaarheid en Innovatie van Zorg.

C

In de tabel in Bijlage 2 wordt ‘€ 150.000’ telkens gewijzigd in: € 100.000.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2016.

Utrecht, 28 juni 2016

Nederlandse Zorgautoriteit M.J. Kaljouw voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING BIJ HET WIJZIGINGSBESLUIT VAN HET BESLUIT ORGANISATIE, MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING NZA

De raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 28 juni 2016 besloten tot aanpassing van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa (hierna: Mandaatbesluit).

Artikelsgewijze toelichting

Artikel I, onderdelen A en B

De nieuwe indeling van de directie Regulering is een unitindeling op basis van markten, waarbij de directie Regulering zal bestaan uit zes units. Hierbij kennen vijf units als basis één van de zorgmarkten. Dat zijn de units Eerstelijnszorg, Tweedelijns Somatische Zorg, Geestelijke Gezondheidszorg en Forensische Zorg, Langdurige Zorg 1 en Langdurige Zorg 2. De zesde unit, de unit Beschikbaarheid en Innovatie van Zorg, is themagericht en unit-overstijgend. Deze unit bevat onder meer de beschikbaarheidbijdragen, tariefprincipes, en thema’s als deregulering en innovatie.

Artikel I, onderdeel C

Met deze wijziging neemt de raad van bestuur beslissingen over rechtshandelingen waarmee bedragen boven de € 100.000,- (inclusief BTW) zijn gemoeid. De raad van bestuur heeft hiertoe besloten uit het oogpunt van kostenbeheersing en meer zicht op de uitgaven.

De integrale tekst van het Mandaatbesluit NZa (en de gewijzigde bijlage die bij het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging behoort), zijn te vinden op de website van de NZa: www.nza.nl.

Naar boven