Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Legmeerpolder,Meerlandenweg 52 (uitgebreide procedure)

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend in afwijking van het bestemmingsplan Legmeerpolder voor de functiewijziging van een woning welke gesitueerd is aan de Meerlandenweg 52.

De functie van de bestaande woning wijzigt van 'bedrijfswoning' naar 'burgerwoning'. De woning is afgesplitst van de ter plaatse aanwezige bedrijfsbebouwing. Voor dit perceel is het niet reëel te veronderstellen dat de betreffende woning in de (nabije) toekomst nog zal worden aangewend voor een gebruik conform de geldende bestemming.

De gewenste ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan Legmeerpolder. Voor dit voornemen is een omgevingsvergunning in afwijking van het geldende bestemmingsplan vereist.

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 7 juli 2016 tot en met 17 augustus 2016 voor een periode van zes (6) weken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: bestemmingsplannen-structuurvisies, welke ruimtelijke plannen zijn in voorbereiding, omgevingsvergunningen die op dit moment ter inzage liggen);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB11xS-VG01

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan door belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze hebben kenbaar gemaakt en door de belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link:

https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven