Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Landelijk Gebied, Ringdijk 14 te Amstelveen (vaststelling).

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3o van de Wabo, bekend dat zij in afwijking van het bestemmingsplan Landelijk Gebied een omgevingsvergunning hebben verleend voor het wijzigen van een verleende vergunning (Z-2015/034104) door het verschuiven van een gezamenlijke garage tussen twee nog te bouwen woningen op het perceel Ringdijk 14.

Het initiatief is in strijd met het ter plaatse vigerende bestemmingsplan Landelijk Gebied, aangezien als gevolg van het herpositioneren van de woning en de garage de bebouwingsgrens aan de westzijde deels wordt overschreden. Met het oog op deze planologische strijdigheid is voor de realisering van voorliggend initiatief een omgevingsvergunning in afwijking van het geldende bestemmingsplan vereist.

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 7 juli 2016 tot en met 17 augustus 2016 voor een periode van zes weken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • de gemeentelijke website via de link: http://ro0362.ropubliceer.nl/;

  • de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB09xR-VG01

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen degenen die tegen het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend of zij die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen beroep instellen tegen de omgevingsvergunning bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Beroep indienen kan ook digitaal via https://loket.rechtspraak.nl/.

Hier zijn kosten aan verbonden. Let op: het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien u dit wilt, moet u een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven