Voorbereidingsbesluit, (bedrijfs-)woningen, Buitengebied Olst-Wijhe

Logo Olst-Wijhe

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 juni 2016 een voorbereidingsbesluit heeft genomen voor 28 percelen in het bestemmingsplan “Buitengebied Olst-Wijhe”. De betreffende percelen zijn aangegeven op kaarten die bij het voorbereidingsbesluit horen. Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat het niet toegestaan is binnen dit gebied zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning gebouwen, waaronder (bedrijfs-)woningen te realiseren.

Aanleiding van het voorbereidingsbesluit is de constatering dat het bestemmingsplan ‘Buitengebied Olst-Wijhe” voor de betreffende percelen onterecht voorzag in een bouwtitel voor de realisatie van (bedrijfs-)woningen. In afwijking tot hetgeen de gemeenteraad heeft besloten bij de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied, zijn op de digitale versie van het bestemmingsplan zoals deze op www.ruimtelijkeplannen.nl staat, de aanduidingslagen ‘-bw’ en ‘-w’ abusievelijk niet opgenomen.  

Het voorbereidingsbesluit heeft een werkingsduur van één jaar. In deze periode wordt een bestemmingsplan voorbereid waarbinnen de voornoemde aanduidingslagen juridisch worden vastgelegd op de betreffende percelen, waardoor de onbedoelde bouwmogelijkheden voor de (bedrijfs-)woningen weer ongedaan gemaakt worden.

Het betreft de navolgende percelen/ adressen:

"T Nijenhuis 8-10, Wechterholt 5, Beltenweg 5, Oude Deventerweg 5, Boxbergerweg 38a, Hamelweg 16a, Het Anem 8, Randerstraat 1, Woolsdijk 6T, Boxbergerweg 19T, Holstweg 46T, Boerlestraat 5b (3 percelen), Stoombootweg 4a, Waterstraat 4, Waterstraat 32, Raalterweg 32, Soestwetering, kad. L225 (2 percelen), Rietbergweg 10, Waterschapsstraat 1, Rijksstraatweg 34a, Hoenloseweg 1, Boxbergerweg 117-119, Boxbergerweg 70 (Diepenveen, gemeente Deventer, betreffend erfdeel is in Olst-Wijhe gelegen), Boxbergerweg 72 (Diepenveen, gemeente Deventer, betreffend erfdeel is in Olst-Wijhe gelegen), Hoek Vossenweg / Zeedijk ( Nijbroek, gemeente Voorst, betreffend erfdeel is in Olst-Wijhe gelegen)

Het voorbereidingsbesluit ligt gedurende 6 weken ter inzage vanaf het moment dat de gemeenteraad het besluit genomen heeft, te weten van 20 juni 2016 t/m 31 juli 2016. Een voorbereidingsbesluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. U kunt tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar maken of beroep indienen.

Het besluit is als volgt in te zien:

  • 1.

    Op papier tijdens de openingstijden bij het klantcontactcentrum in het gemeentehuis van Olst-Wijhe, Raadhuisplein 1 te Wijhe;

  • 2.

    Digitaal als PDF op de gemeentelijke website www.olst-wijhe.nl;

  • 3.

    Digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Burgemeester en wethouders

van de gemeente Olst-Wijhe

 

Naar boven