Wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Havenschap Groningen Seaports

Logo Groningen

Gedeputeerde Staten van Groningen

 

 

Gelet op artikel 53 van de Wet gemeenschappelijke regelingen;

 

Maken bekend dat Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten van de provincie Groningen, Burgemeester en Wethouders en de Raden van de gemeenten Delfzijl en Eemsmond, de Gemeenschappelijke Regeling Havenschap Groningen Seaports als volgt hebben gewijzigd.

 

Artikel 4

Het vijfde lid, luidende:

4.5 Het algemeen bestuur kan, met instemming van de deelnemers, besluiten dat verandering wordt gebracht in de aan de GR overgedragen bevoegdheden. Van die instemming dienen de deelnemers vooraf schriftelijk blijk te geven.

komt te luiden:

4.5 Het algemeen bestuur kan, met instemming van de deelnemers, besluiten dat verandering wordt gebracht in de aan de GR overgedragen bevoegdheden, met dien verstande dat het algemeen bestuur niet kan besluiten tot uitbreiding van de overgedragen bevoegdheden. Van de instemming dienen de deelnemers vooraf schriftelijk blijk te geven.

 

Artikel 30

Onder vernummering van het tweede en derde lid tot derde en vierde lid, wordt een lid ingevoegd, luidende:

30.2 De algemeen financiële en beleidsmatige kaders en de voorlopige jaarrekening worden jaarlijks vóór 15 april aan de raden en de staten aangeboden.

 

Het derde lid (nieuw), luidende:

30.3 De ontwerpbegroting wordt jaarlijks vóór 1 april, en in ieder geval zes weken voordat zij aan het algemeen bestuur wordt aangeboden, aan de raden en de staten toegezonden. De raden en staten kunnen hun gevoelen en bezwaren tegen de ontwerpbegroting vóór 15 mei kenbaar maken aan het algemeen bestuur, met een afschrift aan het dagelijks bestuur.

komt te luiden:

30.3 De ontwerpbegroting wordt jaarlijks in ieder geval acht weken voordat zij aan het algemeen bestuur wordt aangeboden, aan de raden en de staten toegezonden. De raden en staten kunnen hun gevoelen en bezwaren tegen de ontwerpbegroting vóór 1 juni kenbaar maken aan het dagelijks bestuur.

 

Het vierde lid (nieuw), luidende:

30.4 Het algemeen bestuur stelt, kennis genomen hebbende van de in artikel 30.2 bedoelde gevoelens en bezwaren, de begroting vast vóór 1 juli, waarna de begroting binnen twee weken na vaststelling, doch in ieder geval voor 15 juli aan de Minister van Binnenlandse Zaken wordt toegestuurd.

komt te luiden:

30.4 Het algemeen bestuur stelt, kennis genomen hebbende van de in artikel 30.2 bedoelde gevoelens en bezwaren, de begroting vast vóór 15 juli, waarna de begroting binnen twee weken na vaststelling, doch in ieder geval voor 1 augustus aan de Minister van Binnenlandse Zaken wordt toegestuurd.

 

Artikel 31 De jaarrekening

Het eerste lid, luidende:

31.1 Het dagelijks bestuur biedt jaarlijks vóór 1 april de door een registeraccountant gecontroleerde rekening over het afgelopen boekjaar aan de raden en staten aan. De raden en staten kunnen hun gevoelens en bezwaren tegen de jaarrekening vóór 15 mei kenbaar aan het algemeen bestuur, met een afschrift aan het dagelijks bestuur.

komt te luiden:

31.1 Het dagelijks bestuur biedt jaarlijks vóór 15 april de door een registeraccountant gecontroleerde rekening over het afgelopen boekjaar aan de raden en staten aan. De raden en staten kunnen hun gevoelens en bezwaren tegen de jaarrekening vóór 15 mei kenbaar aan het dagelijks bestuur.

 

Artikel 40

Het enig lid, luidende:

40.1 Deze gewijzigde regeling treedt in werking op het moment van toetreding van de colleges tot de regeling als deelnemers. De datum van inwerkingtreding zal tegelijk met de publicatie van de regeling bekend worden gemaakt.

komt te luiden

40.1 Het college van Gedeputeerde staten van Groningen draagt zorg voor de bekendmaking van besluiten tot het vaststellen, wijzigen of opheffen van de regeling. Bekendmaking vindt plaats in de Staatscourant.

Er word een lid toegevoegd, luidende

40.2 Een besluit als bedoeld in het eerste lid treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking, tenzij bij het besluit anders is bepaald.

 

Deze wijzigingen treden in werking op 1 januari 2016.

 

 

Aldus vastgesteld door Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Eemsmond en Delfzijl (1 december 2015), de Raden van de gemeenten Eemsmond en Delfzijl ( 17 december 2015), Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten van de provincie Groningen (3 november respectievelijk 16 december 2015).

Naar boven