Ontwerpinstemmingsbesluit gaswinning Groningenveld, Ministerie van Economische Zaken

Van vrijdag 1 juli tot en met donderdag 11 augustus 2016 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerpinstemmingsbesluit voor het winningsplan voor het Groningenveld. In deze kennisgeving leest u over de mogelijkheid die u heeft om te reageren.

Vóór oktober 2016 neemt het kabinet een besluit over de gaswinning in Groningen.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft op 1 april 2016 een nieuw winningsplan ingediend bij de Minister van Economische Zaken. De betrokken provincies, gemeenten, waterschappen, Veiligheidsregio Groningen, Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), Technische commissie bodembeweging (Tcbb) en de Mijnraad adviseerden over het nieuwe winningsplan van NAM. Mede op basis van deze adviezen ligt nu een concept besluit ter inzage over de gaswinning in Groningen. Dit besluit heet een ontwerpinstemmingsbesluit. Op grond van artikel 34, derde lid van de Mijnbouwwet en de Algemene wet bestuursrecht doorloopt de Minister voor dit besluit de uniforme openbare voorbereidingsprocedure.

Waar kunt u op reageren?

  • Het ontwerpinstemmingsbesluit winningsplan Groningenveld

  • Het nieuwe winningsplan Groningenveld van NAM met technisch addendum

  • De adviezen van betrokken provincies, gemeenten, waterschappen, Veiligheidsregio Groningen, Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), Technische commissie bodembeweging (Tcbb) en de Mijnraad

  • Overige stukken die betrekking hebben op het ontwerpinstemmingsbesluit

Wilt u aangeven op welk deel van het ontwerpinstemmingsbesluit u reageert en uw zienswijze onderbouwen met argumenten?

Waar kunt u de stukken inzien?

Alle documenten staan op www.bureau-energieprojecten.nl. Bedrijfsvertrouwelijke gegevens liggen niet ter inzage. Op papier kunt u de stukken van vrijdag 1 juli tot en met donderdag 11 augustus 2016 tijdens de reguliere openingstijden ook inzien bij:

  • gemeente Delfzijl, Johan van den Kornputplein 10, Delfzijl, T 140596

  • gemeente Loppersum, Molenweg 12, Loppersum, T (0596) 54 82 00

  • gemeente Slochteren, Hoofdweg 10a, Slochteren, T (0598) 425 555

  • Provincie Groningen, provinciehuis, Martinikerkhof 12, Groningen, T (050) 316 4911

  • Provincie Drenthe, provinciehuis, Westerbrink 1, Assen, T (0592) 36 55 55

Hoe kunt u uw zienswijze geven?

Digitaal: Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via het digitale zienswijzeformulier op www.bureau-energieprojecten.nl.

Per post:

Bureau Energieprojecten

Inspraakpunt Gaswinning Groningenveld

Postbus 248

2250 AE Voorschoten

Mondeling: Tijdens één van de informatiebijeenkomsten of telefonisch met Bureau Energieprojecten – op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur – T (070) 379 89 79.

Informatiebijeenkomsten

In juli bent u van harte welkom op onze informatiebijeenkomsten met uw vragen over het ontwerpinstemmingsbesluit en de zienswijzeprocedure. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunt u binnenlopen en met medewerkers van het Ministerie van Economische Zaken in gesprek gaan. De inloopavonden worden gehouden op:

  • 6 juli 2016: Hotel Ekamper, Radsweg 12, Oosteinde/Roodeschool

  • 7 juli 2016: Hotel Spoorzicht, Molenweg 11, Loppersum

  • 12 juli 2016: Horecacentrum Buurhoes, Gaykingastraat 17, Ten Boer

  • 13 juli 2016: Restaurant De Boerderij, Hoofdweg 22, Slochteren

  • 14 juli 2016: Brinkhotel, Brink Oostzijde 6, Zuidlaren

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

De Minister betrekt de zienswijzen bij het nemen van het definitieve besluit over de gaswinning in Groningen. Het definitieve instemmingsbesluit winningsplan Groningenveld ligt naar verwachting eind september 2016 ter inzage. In dit definitieve instemmingsbesluit staat hoe met de zienswijzen rekening is gehouden. Een belanghebbende die op het ontwerpinstemmingsbesluit een zienswijze heeft gegeven, kan tegen het definitieve instemmingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie vindt u op www.rijksoverheid.nl/gaswinninggroningen .

Naar boven