Bestemmingsplan‘Weideveld 2016’ gewijzigd vastgesteld

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 22 juni 2016 het bestemmingsplan ‘Weideveld 2016’ met de planidentificatie NL.IMRO.1901.Weideveld2016-BP80 heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat in 2016 ter inzage heeft gelegen.

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt (globaal) begrensd door de spoorlijn Leiden-Utrecht aan de noordzijde, de Broekveldselaan aan de westzijde, het bedrijventerrein Groote Wetering aan de zuidzijde en het verlengde van de oostgrens van voornoemd bedrijventerrein aan de oostzijde.

De raad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een aantal ondergeschikte wijzigingen aangebracht. Naast een aantal technische aanpassingen in de dubbelbestemmingen Leiding (Gas, Ondergrondse energievoorziening en Water) is op de planverbeelding de bebouwingsgrens van het toekomstige appartementengebouw aan de Klaproos (hoek Akkermunt) 0,5 meter verschoven. Voor een compleet overzicht van alle door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan wordt verwezen naar het betreffende raadsbesluit en de daarbij behorende Nota van wijzigingen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 30 juni 2016, gedurende de beroepstermijn (t/m donderdag 11 augustus 2016) op de volgende wijzen ter inzage:

 

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf bestand, inclusief de bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/overzicht-ruimtelijke-plannen (Weideveld 2016);

  • op papier, inclusief de onderliggende stukken en digitaal tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum (KCC) aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

     

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 1 juli 2016. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door:

 

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

     

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen (nieuwe) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij adviseren belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking, daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daarvoor dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven