Ontwerp beheersverordening Harlingen - Groot Ropens

Logo Harlingen

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 29 juni  2016 gedurende zes weken voor een ieder in het stadskantoor De Groenlandsvaarder, Voorstraat 35 te Harlingen ter inzage ligt de ontwerp beheersverordening Harlingen – Groot Ropens. De verordening kan verder bekeken worden via www.harlingen.nl.

Deze verordening voorziet in een nieuw juridisch-planologisch kader voor de hele wijk Groot Ropens. De verordening betreft vooral een actualisering van de huidige planologische situatie en is een vervanging van het nu nog geldende bestemmingsplannen.

 

De beheersverordening is een nieuw planologisch instrument en heeft het oogmerk het beheer van een gebied en het bestaande gebruik snel en effectief vast te leggen in een gebied waar op dit moment geen ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien. De beheersverordening is een volwaardige vervanging van een bestemmingsplan.

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 9 augustus 2016) over de ontwerp beheersverordening schriftelijk (alleen per brief, niet per email) zijn of haar reactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

 

Harlingen 24-06-2016

Naar boven