Ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden - Kamerverhuur

Logo Leeuwarden

Van 30 juni 2016 tot en met 10 augustus 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden - Kamerverhuur met bijbehorende stukken ter inzage .

Plangebied

Het bestemmingsplan Leeuwarden – Kamerverhuur biedt een juridisch-planologische regeling voor het hele grondgebied van de gemeente Leeuwarden. Het betreft een paraplu- of facetbestemmingsplan waarbij een regeling voor kamerverhuurpanden en kamerverkooppanden (verder: kamerverhuurpand) wordt toegevoegd aan de bestaande bestemmingsplannen.

Actualisatie verouderde plannen

Het plan is voor het grootste deel conserverend. Dit betekent dat de nu geldende regels zoveel mogelijk blijven gehandhaafd. Het plan verbiedt het gebruik van woningen als kamerverhuurpand in de hele gemeente. Op dit moment is het omzetten van woningen in kamerverhuurpanden nog niet in alle bestemmingsplannen verboden. Uitzonderingen op het verbod worden gemaakt voor bestaande, reeds eerder vergunde panden, de verhuur van 2 kamers in een pand en de verhuur door een hospita van twee eenheden in de eigen woning. Daarnaast wordt een afwijkingsbevoegdheid opgenomen. Het college van burgemeester en wethouders kan deze bevoegdheid invullen door een beleidsregel vast te stellen. Het is de bedoeling dat in de beleidsregel vooralsnog een gebied in de binnenstad wordt aangewezen waar nog nieuwe kamerverhuurpanden kunnen worden gecreëerd. In de rest van de gemeente zullen geen kamerverhuurpanden meer worden toegevoegd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Rea geren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

•schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

Vermeld in uw brief:

    • ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden - Kamerverhuur

    • waarom u een zienswijze indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven