Bestemmingsplannen

Logo Steenwijkerland

Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Tankstation Giethoorn Zuid

De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft het bestemmingsplan "Tankstation Giethoorn Zuid" gewijzigd vastgesteld. Het plan heeft betrekking op de verplaatsing van het tankstation aan de Beulakerweg 131b te Giethoorn naar het perceel aan de Beulakerweg ten noorden van nr. 116 te Giethoorn, kadastraal bekend als gemeente Giethoorn, sectie G, nummer 147. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn:

  • -

    in artikel 5.1.1. en artikel 5.2.1. wordt lid c geschrapt. Recreatief medegebruik is niet meer toegestaan binnen de bestemming ‘Groen’;

  • -

    op de verbeelding wordt de grens van de bestemming ‘Groen’ in de noordoosthoek 5 meter naar het noorden verschoven;

  • -

    in de bestemming ‘Bedrijf – Verkooppunt motorbrandstoffen zonder lpg’ wordt opgenomen dat de afstand van reclamezuilen tot de zuidelijke perceelsgrens minimaal 15 meter moet bedragen;

 

De stukken liggen van 29 juni 2016 t/m 9 augustus 2016 ter inzage in het gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk (tijdens openingstijden). Daarnaast kunt u het plan raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1708.GHNtankstationGHNZ-VA01 .

De bestanden zijn beschikbaar op het webadres: http://212.78.207.19:80/DBCAC04C-EF34-40FC-B600-817B7827B7CF/ .

Reageren?

T/m 9 augustus 2016 kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet dan wel tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht of aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 10 augustus 2016. Als u tijdig beroep heeft ingesteld, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven