Rectificatie ontwerp Bestemmingsplan Laan Hart van Zuid, Zuidelijk deel

Logo Hengelo

De Laan Hart van Zuid is een belangrijk onderdeel van het plan voor Hart van Zuid. In het bestemmingsplan Hart van Zuid is een deel van de Laan opgenomen. Om dit eerste deel van de Laan Hart van Zuid door te trekken in zuidelijke richting en de daarbij behorende reconstructies/aanpassingen van wegaansluitingen/kruisingen mogelijk te maken is het noodzakelijk het bestemmingsplan te herzien. De begrenzing van dit bestemmingsplan wordt globaal gevormd door de grenzen van de bestemmingsplannen Bedrijventerrein Noordelijke Kanaalzone, Hengelo Zuid - Breemarsweg e.o., Hengelo Zuid - Berflo Es e.o., de noordzijde van de Breemarsweg en het tracé van het zuidelijke deel van de Laan Hart van Zuid en het verlengde daarvan, de Boekelosebrug en een deel van de Boekeloseweg tot aan de Boortorenweg.

Op 24 mei 2016 heeft het college ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Laan Hart van Zuid (met het unieke nummer NL.IMRO.0164.BP0094-0201). Tijdens de terinzagelegging bleek echter dat de milieukundige onderzoeken ontbraken die als bijlage bij de milieuaspectenstudie hadden moeten zijn gevoegd. Deze ontbraken ook in de besluitvorming van dat plan. Om dat gebrek te herstellen, is het ontwerpbestemmingsplan opnieuw aan het college voorgelegd met als enige wijziging het toevoegen van de onderzoeken die voorheen ontbraken. Gelet op het voeren van een adequaat en inzichtelijk beheer van digitale bestemmingsplannen, is er sprake van versie 2 van het ontwerpbestemmingsplan Laan Hart van Zuid, zuidelijk deel. Het unieke identificatienummer van het plan wijzigt hierdoor van 'NL.IMRO.0164.BP0094-0201' naar 'NL.IMRO.0164.BP0094-0202'.

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 29 juni tot en met 9 augustus 2016 op afspraak inzien in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 en op www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0094-0202. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Antoine Mahler, telefoonnummer 14074. Tijdens de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk, mondeling of digitaal zienswijzen indienen bij de gemeenteraad o.v.v. zaaknummer 2026804. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met Antoine Mahler, telefoonnummer 14074. Een digitale zienswijze kunt u uitsluitend kenbaar maken via www.hengelo.nl/rozienswijze.

 

Naar boven