Ontwerpbestemmingsplan “Stiphout – Molenven (sportpark en natuurpoort)” en voornemen verzoek wijziging begrenzing ecologische hoofdstructuur in “Verordening ruimte 2014”

Logo Helmond

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan “Stiphout – Molenven (sportpark en natuurpoort)” met ingang van 30 juni 2016 zes weken door een ieder kan worden ingezien. Het betreft hier het sportpark, het realiseren van een natuurpoort en het aanleggen van een parkeerterrein aan het Molenven .

Burgemeester en wethouders van Helmond maken tevens bekend d at zij, op grond van het bepaal de in artikel 5.5 van de “Verordening ruimte 2014” van de Provincie Noord-Brabant, voornemens zijn om Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant te verzoeken om aanpassing van de grens van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) betrekking hebbend op genoemd ontwerpbestemmingsplan “Stiphout – Molenven (sportpark en natuurpoort)”. Op de bij het ontwerpbestemmingsplan behorende verbeeldingen is dit als volgt aangeduid:

“overig - verwijderde EHS” en “overig - in het kader van de natuurcompensatie te realiseren EHS”.

Inzage plan

U kunt het plan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen. De identificatiecode is NL.IMRO.0794.1700BP140135- 1000. Er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1.

Het bekijken van dit exemplaar kan alleen op afspraak, via telefoonnummer 14 04 92 of via www.helmond.nl/afspraak. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

Zienswijzen

Binnen genoemde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad tegen het bestemmingsplan en het voornemen van burgemeester en wethouders om Gedeputeerde Staten te verzoeken de begrenzing van de EHS te wijzigen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad, afdeling Ruimte lijke Ordening en Verkeer, Post bus 950, 5700 AZ Helmond, onder vermelding van: zienswijze bestemmingsplan “Stiphout – Molenven (sportpark en natuurpoort)”.

Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur telefonisch naar voren worden gebracht door te bellen naar het hiervoor aangewezen telefoonnummer (0492) 702602.

Helmond, 29 juni 2016

Burgemeester en wethouders,

Mevr. P.J.M.G. Blanksma – Van den Heuvel , burgemeester.

mr. drs. A.P.M. Ter Voert , secretaris

Naar boven