Gemeente Littenseradiel

Logo Littenseradiel

Vaststelling bestemmingsplan ‘ Wjelsryp - Ovonde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 20 juni 2016 het bestemmingsplan 'Wjelsryp - Ovonde' heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan ongewijzigd vastgesteld.

Ter inzage en raadplegen van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van 30 juni 2016 gedurende zes weken (tot en met 10 augustus 2016) bij de centrale balie in de hal van het gemeentehuis, Keatsebaen 1 te Wommels, ter inzage. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 12:00 uur, woensdag eveneens van 14:00 – 16:00 uur. Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit zijn ook te raadplegen via de website van de gemeente Littenseradiel www.littenseradiel.nl (Actueel > Bekendmakingen > Bestemmingsplannen) en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (Een plan bekijken > Bestemmingsplannen). Het identificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0140.BPWjelsrypOvonde-VA01

Nadere informatie over het bestemmingsplan

Zowel door dorpsbelangen van verschillende dorpen, als door de raad van de gemeente Littenseradiel is (eerder) bij de provincie Fryslân aangegeven, dat de huidige situatie op de Froonackerdyk (N384) te gevaarlijk is en al heeft geresulteerd in meerdere ongevallen, soms met dodelijke afloop. Tijdens de raadsvergadering van 15 oktober 2012 heeft de raad van de gemeente Littenseradiel een motie aangenomen, waarin de wens is opgenomen dat de provincie haast maakt met het verkeersveiliger maken van de N384. De motie heeft zijn uitwerking niet gemist: de provincie heeft met voortvarendheid inmiddels drie van de vijf gevaarlijke kruisingen en splitsingen aangepast. De kruising bij Winsum (N384 en N359) is in uitvoering.

Als laatste wil de provincie de veiligheid van de kruising bij Wjelsryp (Westerein) verbeteren/verhogen door het realiseren van een zogenaamde ovonde. De aanleg van de ovonde is gedeeltelijk in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘Bûtengebiet’ en met het geldende bestemmingsplan ‘Wjelsryp’. Het thans vastgestelde bestemmingsplan ‘Wjelsryp – Ovonde’ maakt het aanleggen van de ovonde planologisch mogelijk.

Geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn in het door de raad vastgestelde bestemmingsplan geen wijzigingen aangebracht.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan betreffende het vastgestelde bestemmingsplan alleen beroep worden ingediend bij de Raad van State door belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA te Den Haag. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening (verzoek om schorsing) in te dienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen?

Meer informatie is te verkrijgen bij de heer S. Herrema van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0515 - 334476.

Wommels, 29 juni 2016.

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Dr. J. Liemburg, burgemeester.

Drs. J. Folkerts , secretaris.

Naar boven