Ontwerpen van de ‘14e herziening bestemmingsplan Lemelerveld, de Koppeling’, het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en het beeldkwaliteit- en erfinrichtingsplan

Logo Dalfsen

Vanaf 30 juni 2016 ligt bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Lemelerveld voor iedereen ter inzage:

  • 1.

    Het ontwerp van de “14e herziening bestemmingsplan Lemelerveld 2006, de Koppeling’’.

    Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk een drietal bouwblokken met woonfunctie te realiseren. Twee aan de noordzijde en één aan de zuidzijde van het kanaal. Door dit gebiedje te ontwikkelen wordt er als het ware een koppeling gemaakt tussen het dorpscentrum aan de oostzijde van de N348 en de woonwijken ten westen daarvan, waar het nu ervaren wordt als een ontbrekende schakel. Het plangebied behoudt tegelijkertijd haar landelijke en groene karakter. Een en ander is voortgekomen uit de integrale ontwikkelingsvisie voor de kanalen in Lemelerveld: 'De blik op het kanaal van Lemelerveld'.

  • 2.

    De ontwerpbeschikking voor het vaststellen van hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder voor de op te richten woningen aan de Kanaaldijk-noord en de Mölnhoek in Lemelerveld. Omdat de geluidsbelasting van deze woningen boven de voorkeursgrenswaarde van het wegverkeersgeluid ligt, zijn er hogere grenswaarden nodig als bedoeld in de Wet geluidhinder. 

  • 3.

    Het ontwerp van het beeldkwaliteit- en erfinrichtingsplan wordt na vaststelling het toetsingskader voor welstand van aanvragen om een omgevingsvergunning voor bouwen. Daarnaast beschrijft het plan hoe de percelen worden (her)ingericht om te komen tot het gewenste beeld van een ‘nieuw Sallands erf’ aan de noordzijde van het kanaal en een ‘tolwoning’, georiënteerd op het kunstwerk ‘Tolplaats’ aan de zuidzijde van het kanaal. 

Iedereen kan van 30 juni 2016 tot en met 10 augustus 2016 via een brief of mondeling een zienswijze geven over het ontwerpbestemmingsplan. Een brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van Dalfsen, Postbus 35, 7722 AA Dalfsen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw B. Eekhof, tel. (0529) 48 82 67. In de zienswijze moet u aangeven over welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze gaat.  

Het indienen van een zienswijze via e-mail is niet mogelijk

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook bekijken via www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.LLemhz14-on01. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl

Belanghebbenden kunnen over de ontwerpbeschikking vaststelling hogere grenswaarden gedurende genoemde termijn naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen.

Dalfsen 29 juni 2016

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

Naar boven