Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan De Gaard e.o., Tuindorp Oost en bijbehorende ontwerpbesluiten

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 30 juni 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

- het ontwerpbestemmingsplan De Gaard e.o., Tuindorp Oost dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BPDEGAARDTUINOOST-ON01.gml;

- het ontwerp van de omgevingsvergunning voor het herontwikkelen en uitbreiden van een winkelcentrum op de locatie Eykmanlaan/Troosterhof (winkelcentrum De Gaard) met kenmerk HZ_WABO-16-15237;

- het ontwerpbesluit (HW1150) tot vaststelling van hogere waarden ingevolge artikel 83 en artikel 100a Wet geluidhinder.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt in de wijk Noordoost (Tuindorp Oost). De planlocatie wordt globaal begrensd door de Eykmanlaan (noordwestzijde), de Valetonlaan (westzijde), de Kapteynlaan en de Lamerislaan (noordoostzijde) en de Obbinklaan (zuidzijde).

Het nieuwe bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van 15 nieuwe woningen, de uitbreiding van het winkelcentrum en de herinrichting van de openbare ruimte mogelijk.

 

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Op verzoek van de aanvrager wordt de voorbereiding en bekendmaking van de bovengenoemde ontwerp omgevingsvergunning tegelijk behandeld.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen ten behoeve van de vestiging van geluidgevoelige functies hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in artikel 83 Wet geluidhinder (vanwege wegverkeerslawaai). Daarnaast wordt overwogen hogere waarden vast te stellen voor de woning aan de Professor Jordanlaan 72 als gevolg van de reconstructie van een weg als bedoeld in artikel 100a Wet geluidhinder.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen ter inzage van donderdag 30 juni 2016 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 augustus 2016 in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ Utrecht.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl; (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

- via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen waar men kan doorklikken naar het desbetreffende plan. Op de gemeentelijke website staan ook het ontwerpbesluit hogere waarde en de ontwerp omgevingsvergunning.

 

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende ontwerp besluiten/ de daarbij behorende ontwerp omgevingsvergunning/het daarbij behorende ontwerp besluit hogere waarde indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

T.a.v. Anke van Vliet

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan en ontwerp besluit/ontwerp besluiten De Gaard e.o.

 

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860226 b.g.g. 2860229 ) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

 

Naar boven