Onderwerp: ontwerp bestemmingsplan ‘Woningbouw Tolhuisweg, Witharen’, ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Woningbouw Tolhuisweg Witharen’ en ontwerp verordening ‘geurhinder en veehouderij Witharen’

Logo Ommen

 

Vanaf donderdag 30 juni 2016 liggen het ontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouw Tolhuisweg, Witharen’ (inclusief verslag inspraak- en vooroverleg), het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Woningbouw Tolhuisweg Witharen’ en de ontwerpverordening ‘geurhinder en veehouderij Witharen’ gedurende zes weken ter inzage. De laatste dag van de termijn is woensdag 10 augustus 2016.

Het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en de verordening hebben betrekking op het gebied ten noorden van de Tolhuisweg in Witharen en voorziet in de realisatie van maximaal 9 woningen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van maximaal 9 woningen in het plangebied mogelijk. Het ontwerpbestemmingsplan wordt met ingang van donderdag 30 juni 2016 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

 

 

Beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan bevat criteria waaraan toekomstige aanvragen om een omgevingsvergunning getoetst zullen worden. Het beeldkwaliteitsplan zal daarmee voor het plangebied de gemeentelijke welstandsnota vervangen. Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan wordt met ingang van donderdag 30 juni op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt: 

 

Geurverordening

De verordening ‘geurhinder en veehouderij Witharen’ regelt een hogere geurbelasting voor het plangebied van het bestemmingsplan. De ontwerpverordening wordt met ingang van donderdag 30 juni 2016 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbar gesteld en raadpleegbaar gemaakt: 

 

zienswijze indienen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen op de volgende manieren met een zienswijze reageren:

  • 1.

    schriftelijk: via de post en richt uw reactie aan: Raad van de gemeente Ommen, Postbus 100, 7730 AC Ommen”, onder vermelding van “zienswijze bestemmingsplan Woningbouw Tolhuisweg, Witharen”, “zienswijze beeldkwaliteitsplan Woningbouw Tolhuisweg Witharen” of “zienswijze ontwerpverordening geurhinder en veehouderij Witharen”, of

  • 2.

    mondeling: maak een afspraak bij de Publieksdienst, telefoon 14 0529

 

Het niet of niet tijdig indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft gevolgen voor de ontvankelijkheid van het beroep bij de bestuursrechter

 

Ommen, 28 juni 2016

Naar boven