Kennisgeving besluit projectplan Waterwet visualisatie Knodsenburg project Ruimte voor de Waal – Nijmegen, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 17 juni 2016, onder nummer RWS-2016/26642, het besluit genomen om, op grond van artikel 5.4 van de Waterwet, het projectplan voor de maatregel in het kader van het programma Ruimte voor de Rivier op de locatie Lent in de gemeente Nijmegen vast te stellen.

Inhoud Projectplan

In dit projectplan wordt de visualisatie van Knodsenburg beschreven en de wijze van uitvoering. De visualisatie Knodsenburg is een onderdeel van het project Ruimte voor de Waal – Nijmegen. Dit project is een van de maatregelen van het programma Ruimte voor de Rivier, dat als hoofddoelstellingen heeft het waarborgen van de waterveiligheid en het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1 van de Waterwet is genoemd in de bijlage bij artikel 1.1 van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Terinzagelegging

Het besluit is tot stand gekomen met toepassing van de procedureregels in titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht. Het projectplan met bijbehorende stukken ligt van 30 juni 2016 tot en met 10 augustus 2016 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Eusebiusbuitensingel 66 in Arnhem. Op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur, telefoon 088 797 49 00;

  • de informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur, telefoon 14 024.

Bezwaar

Tegen bovengenoemd besluit kan tot en met 10 augustus 2016 bezwaar worden gemaakt.

U kunt uw bezwaar sturen naar:

De Minister van Infrastructuur en Milieu van Rijkswaterstaat Oost-Nederland

Afdeling Directie Bedrijfsvoering, afdeling Werkenpakket

Postbus 25

6200 MA Maastricht

Onder vermelding van zaaknummer: RWS-2016/26642.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van dit besluit niet, tenzij een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht (binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft).

Van de indiener van het bezwaarschrift tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met de secretarie van de voornoemde rechtbank.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Postbus 9070, 6800 ED Arnhem, telefonisch bereikbaar via nummer 06 – 15 95 28 31 of met de contactpersoon telefonisch bereikbaar via nummer 06 20 43 81 77.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, de directeur netwerkontwikkeling Oost-Nederland, J.C. van Hees

Naar boven