Vaststelling bestemmingsplan ‘Kleine Haarsekade’, besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan, en besluit hogere geluidgrenswaarden.

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken op grond van de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van donderdag 16 juni 2016 heeft besloten:

  • -

    het bestemmingsplan “Kleine Haarsekade” NL.IMRO.0512.BP2016160-4001 ongewijzigd vast te stellen;

  • -

    ten behoeve van het bestemmingsplan “Kleine Haarsekade ” geen exploitatieplan vast te stellen.

Verder maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op grond van de Wet geluidhinder op 27 mei 2016 het besluit hogere geluidgrenswaarden ongewijzigd hebben vastgesteld.

Het bestemmingsplan, het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan en het besluit hogere grenswaarden liggen met ingang van woensdag 29 juni tot en met dinsdag 9 augustus 2016 voor een ieder ter inzage ligt.

Het plangebied (4205 NA) van dit bestemmingsplan ligt ten noorden van Rijksweg A15 te Gorinchem en betreft het perceel nabij Kleine Haarsekade 125. Het bestemmingsplan wordt begrensd door:

  • -

    ten noorden: Kleine Haarsekade 126

  • -

    ten oosten: Kleine Haarsekade 125

  • -

    ten zuiden: Kleine Haarsekade 122

  • -

    ten westen: de weg de Kleine Haarsekade

Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van de bouwplanontwikkeling van maximaal 17 woningen op de betreffende locatie.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan, en besluit hogere geluidgrenswaarden liggen vanaf woensdag 29 juni tot en met dinsdag 9 augustus 2016 tijdens de openingstijden ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

Het bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan zijn ook digitaal te raadplegen op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld --> Bestemmingsplan “Kleine Haarsekade” staat een rechtstreekse link naar het digitale bestemmingsplan en het besluit op de landelijke voorziening.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde periode bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan en/of het besluit hogere grensgrenswaarden. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden bij de ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad of tegen het ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden bij burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad of tegen het ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

De vaststelling van het bestemmingsplan met het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan wordt voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Inhoud beroepschrift

Het beroepsschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepsschrift en het plan waarop het beroepsschrift betrekking heeft.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en de besluiten niet. Het bestemmingsplan en de besluiten treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treden het bestemmingsplan en de besluiten niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Gorinchem, 28 juni 2016

Naar boven