Mer-beoordeling BBZ Recycling BV te Bergen op Zoom

Logo Bergen op Zoom

BBZ Recycling BV is voornemens om een vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan te vragen voor de wijziging van hun inrichting aan de Van konijnenburgweg 80 te Bergen op Zoom. Het voornemen omvat het op- en overslaan van primaire grondstoffen en secundaire bouwstoffen (bulk). Verder wordt steenachtig bouw- en sloopafval bewerkt tot hoogwaardige grondstoffen voor de wegenbouw en toeslagmateriaal voor de betonindustrie.

 

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en 18.1 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r. beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, voordat de aanvraag omgevingsvergunning in behandeling wordt genomen, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieu-effectbeoordeling aangegeven criteria. Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom besloten dat voor deze activiteit geen MER opgesteld hoeft te worden.

 

Het besluit  en bijbehorende stukken liggen vanaf 27-06-2016 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Bergen op Zoom. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u de stukken kunt inzien verwijzen wij u naar de website van de gemeente. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen dhr. W.A.J.M. Michels van de Omgevingsdienst Midden- en West Brabant, tel: 013-2060566.

 

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Aan deze procedure is het zaaknummer 15110900 gekoppeld. U dient bij correspondentie dit zaaknummer te vermelden.

 

Bergen op Zoom 24-06-2016

Burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom

namens deze:

L.A.R. Rijk

Naar boven